Alla inlägg under juli 2009

Av marianne - 23 juli 2009 19:19

idag har vi haft det riktigt varmt o vindstilla.Jag har varit på trädgårdsvandring på Körsbärsgården i Sundre.En gammal trädgård som en gammal dam en gång har anlagt,när hon blev äldre orkade hon inte med så allt förföll.Vid hennes död köpte Marita Jonsson huset (hon hade besökt Signe,som tanten hette,under hennes tid)och hon håller på o ställa iordning den igen.Själva trädgården är 100m lång men den är nog inte mer än 30mbred.Mycket gamla växter med bla.rosor fanns där.tyvärr hade rosorna blommat av.Jag handlade med mej ett par växter med mej hem.

Efter fikat idag cyklade vi ut en runda norrut längs Burgsviksviken,kom ut på stora vägen körde vidare norrut,vid käldhagen svängde vi av österut o ner till ett fiskeläge:Grunnet ,det bestod av en nyare fiskestuga o 2 ruiner.

Över havet var det precis som om det var vattenånga över havet.Jag hoppas ni kan se det på bilden.lite svårt o fotografera det.Det blev en runda på knapprt 18 km.

Nu ikväll har det börjat o blåsa upp igen,de säger att det ska regna inatt,det gör ju ingenting.

Kramizar till er alla


Av marianne - 22 juli 2009 16:44

Strålande solsken till kl 4 i eftermiddags,men blåsten vill inte ge sej.Inte skönt o ut o cykla när det blåser så mycket.

Det fick bli bilen när vi körde ner till Vamblingbo prästgård.lars Jonsson en duktig fågelmålare har en permanent utställning där ,bilderna är så verklighetstrogna,man kan tro att det är fotografier.

Ena ladugårdsbyggnaden har de gjort om till naturrum,som visar den gotländska faunan o floran.

Trädgården håller de att återställa som den var en gång,gamla växter o fruktträd.

Bottarvegården blev nästa stopp.En gammal 1700-tals gård.den gick iarv från far till son/dotter ända till 1917 då de ogifta tvillingarna sålde gården.

Hoburgs hembyggdsförening bildades för att kunna bevara den unika miljön.

Ladugården brann 1985 den är uppbyggd igen precis som den en gång var.

Kramizar till er alla.(nu ska jag grilla börjar bli hungrig

Av marianne - 21 juli 2009 23:45

Ännu en blåsig dag,har vi i på campingen.

Vi körde upp till Slite idag o hälsade på våra vänner.På vägen upp handlade jag hos Tove Adman, det blev en betongråtta.Uppe i Boge hos stina Lindholm blev det en kruka i betong,så nu blev det två absolut nödvändiga saker till,i mitt tycke ,men inte i hans som jag bor ihop med.

Hos Folke o Elsa blev det eftermiddagskaffe,pigga åldringar från Kalix.

En liten pratstund hos Fam.Larsson blev det oxå.

Sture bjöd på middag,så där blev vi sittande några timmar,innan vi körde hem till burgsvik.Imorrn ska jag försöka lägga in några nya kort.Ikväll är jag för trött för o ladda över.nu ska jag sova så

Kramizar till er alla från en som är trött natti natti

Av marianne - 20 juli 2009 19:48

Inatt har  det blåst så hela husvagnen skakade,det gör så fortfarande.

Solen skiner och det är 18gr varmt nu ikväll.

Turen gick upp till Visby,där var oxå blåsigt o soligt.Jag har handlat lite småsaker,som jag bara måste ha.Fullständigt onödiga tycker han som jag bor ihop med,men han begriper ju inte hur nödvändiga vissa grejer är.

Det blev middag iVisby,innan vi körde vidare o hälsade på våra vänner i Bro.

Denna gången var de hemma,de senaste åren har de varit på sem.när vi har varit över.Det blev kaffe i deras ljuvliga trädgård.Berit har så mycket växter,skulle kunna gå där hela dan.

Klockan blev mycket så det blev ingen tur till Slite som vi hade tänkt.

Nu ska jag ta det lugnt o läsa en bok som jag köpte.

:-Hypnotisören av Lars Kepler den ska vara bra.

Kramizar till er alla

Av marianne - 19 juli 2009 17:48

Vaknade till en mulen ,men varm morgon.Lite trötta var vi efter att ha varit nere på after beach o lyssnat på ett lokalt coverband som spelade gamla godingar.Vi träffade ett par från Örebro som bjöd in sej till oss på natten.Mycket trevliga personer kl 1.30ca gick de hem,så man är lite hängig idag,det beror inte på vinet för det blev inte mycket av den varan.

I eftermiddag har han där uppe öppnat kranen det har regnat av o till hela em.Hasse vill inte gå ner o diska ,han påstår att det regnar förmycket,kinket tycker jag.Lite vatten kan han väl tåla,eller?

Imoorn måste vi köra o handla börjar bli tomt i skåpen,får se om det blir Hemse el.Visby.Ni får veta imorrn.

Kramizar till er alla vi har det bra trots att det regnar just nu.

Av marianne - 18 juli 2009 15:55

Det blev en tur upp till marknaden idag oxå,precis som förra lördagen.Efteråt gick vi en runda här i Burgsvik,tittade bla.på fina trädgårdsmöbler från Guteform,synd att man inte kan ta dom med sig hem.De går ju o köpa där hemma oxå.

Idag är det blåsigt men soligt o varmt 21gr i skuggan.Husvagnen läar bra så vi kan ha tältet öppet.

Nere vid restaurangen är det after beach får se om vi går ner en runda efter maten,annars hör vi musiken upp till oss.

Tack för kommentarerna roligt att få reda på att ni läser.

Kramizar till er alla


Av marianne - 17 juli 2009 20:36

Idag gick färden ner till Hoburgen.Vi stannade lite innan och gick upp till ett fort där man har en jättefin utsikt mot Hoburgen,Kättelviken o stora delar av Sundre socken.En jobbig klättring upp men det var det värt.

Vidare gick färden ner till gubben,där satte vi bilen tog ner cyklarna och begav oss ner till sydligaste Gotland ca 1,5 km från Hoburgen,vilket landskap det är svårt o beskriva öppet hav så långt man kan se på ena hållet,vänder man sej om ser man ett öppet landskap med några enstaka enebuskar lite gårdar här o där.När vi njutet där ett tag drog vi vidare på en traktorstig hade sällskap med några får en bit,de var väldigt kelna utan att vara påträngande.Uppkomna till vägen mot Sundre ,som kandiderar till en av sveriges vackraste vägar,en njutning bara o cykla där Klipphällar o steinvaistar så långt man kan se.Vid Digrans körde vi mot Skoge o ner till Barshageudd ännu ett fantastiskt vackert ställe milsvid utsikt ett o annat hus någon kvarn,helt otroligt vi var mållösa så fint där var.Men där kunde vi ju inte bli stående hela dagen så vi cyklade vidare mot Sandvik,där var det väldigt likt Skånska stränder med sand o tallar.Tillbaka till Skoge körde vi vidare mot Sundre strax innan kyrkan svängde vi av mot Hallbjäns,på den vägen stannade vi till där Linne`stannade en gång och tittade på Gullstenen ett block av rapakivigranit hela blocket glittrar o glimmrar.Linne`kallade den för självfrätstenen.Hela stenen och högen framför den är fridlyst.

Tillbaka till hoburgen hade vi avverkat 2 mil ,(denna gång var vi inte ute o "cyklade"utan körde precis som vi tänkt).Det blev middag på Majstregården

Hasse åt friterad spätta o jag tog fläsknoissette alltid lika gått o äta där,bara ett fel man får så mycket mat att det hade räckt med hälften.

Kvällskaffet drack vi där vi såg på solnedgången igår,idag blev det ett dopp oxå innan kaffet.

Nu sitter vi o bara njuter av den varma vindstilla kvällen .Kramizar till er alla

Av marianne - 16 juli 2009 22:12

Ännu en varm dag,med lite blåst.Vi har varit i Hemse o handlat.Körde sen vidare till Linde o Lindeberget som vi var uppe på,tyvärr har det vuxit upp mycket så utsikten har försvunnit.Nästa stopp var vid Lojsta slott,där fikade vi först sen gick vi upp på "slottshöjden",det är inget slott som vi är vana vid utan det är forntida rester av försvarsanläggningar.det är inte mycket man ser bara lite stensättningar.För några år sedan gick vi runt sjöarna , den stigen hittade vi inte idag,inte förrän vi körde därifrån då såg vi den från vägen.TYPISKT.Färden gick sen till Fröjel o Kastalen där,vilken utsikt mot Karlsöarna,det var lite disigt över havet så bilderna blev inte bra.Det är ett ställe som vi kommer att köra till igen,då ska vi ha fika med oss.

Ikväll cyklade vi och såg på solnedgången en liten bit härifrån.Havsbrus ,kaffe,nästan vindstilla, solnedgång tänk er det.

Bilderna är från idag.

Kramizar till er alla

Presentation


Välkommen till mapes blogg.
Jag blir glad för en kommentar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Bloggbesökare


Skapa flashcards