Alla inlägg under juli 2010

Av marianne - 8 juli 2010 21:22

Idag har vi varit ute på en lång cykeltur.Förra året var det en sträcka  som vi aldrig tog,nu har vi gjort det.Startade i Burgsvik mot Hamra,vidare ner till Vändburgsviken,där övergav vi asfalten o in på steniga vägar.passerade raukarna vid Hammarshagehällar vidare mot raukområdet vid Holmhällar.Där blommar Blåelden så otroligt vackert.Denna blå blomma som man ser hela fält av mot den vita kalkstenen o det blåa havet.Det går inte o beskriva hur vackert det är.Idag går tävlingen Gotland Runt,så ute på havet var det fullt av vita segel.Se allt det blå mot det vita,en riktig sommarbild.

Efter ha passerat några badstränder kom vi fram till Norebod,då hade dragit cyklarna genom vissa partier av sand.Vägen vi valde var det inte meningen att man skulle cykla på.Vår vana trogen kör vi inte alltid efter kartan utan väljer kortaste vägen,då får vi slita.i Norebod tog vi lite bilder på fiskebodarna,jag som inte äter fisk, men tycker de gamla fiskelägen är så fina.Fortsatte vår tur utmed havet till Sandvik ,då var vi framme vid där vi svängde upp förra året.Så nu har vi cyklat runt hela södra delen.

Väl ute på stora vägen vid Sundre körde vi mot Hoburgen.En tur upp i Hoburgsfyren ,som var öppen,blev det oxå.85 trappsteg sen var vi på toppen.Vilken utsikt man hade däruppifrån.

Vi tog Kättelviksvägen o sen Valarvägen hem till Burgsvik.Hela turen tog 5tim o 30min.Vi tog god tid på oss

Imorrn ska vi ta det lugnt.

Kramizar till er alla                                               



Av marianne - 7 juli 2010 21:30

Denna veckan sänder Radio Gotland här från Burgsvik,idag gick vi ner för o titta.Ivarje program har de en tävling radion mot den socken de sänder ifrån.Tävlingen idag bestod av säckhoppning o frågesport.Säckhoppningen vann Burgsvik stort, killen som hoppade var suverän.Frågesporten tog radion hem.

I eftermiddags körde vi till Herrvik,o  vandrade upp till Kuppen.På väg dit har man en fantastisk utsikt mot Grogarnsberget,o längre fram ser man Östergarnsholme.

När det gäller Kuppen får bilderna tala för sej själv.Så vackert o perfekt väder klarblå himmel o nästan ingen vind.Förbi Kuppen mot Sysne är det ett flackt stenparti,där vågorna slår upp mellan stenarna,kan bara tänka hur det ser ut vid en storm.

In mot land växte det orkideer på ett område.Med min kamera kommer de inte till sin rätt,men jag hoppas ni kan se dem ändå.

Det blev en vandring på ca 3km innan vi var tillbaks till bilen o körde hem.Middan är avklarad,så nu är det avkoppling som gäller.

Kramizar till er alla                                                

Av marianne - 6 juli 2010 18:49

Har varit ute o åkt en liten runda med våra vänner.Fösta stopp blev vid Lau käldu en källa där man kan ta källvatten,så vi fyllde en dunk o en flaska.Vidare på Småvägar  kors o tvärs,ett ösregn råkade vi oxå ut för,så småningom kom vi fram till Ljugarn,där inhandlade vi lite mat som vi hade tänkt äta vid hamnen.Vi beslöt oss för att det fick bli på en annan plats,vi ville inte sitta ute i regnet.Hade ingen  

Stannade vid Ala kyrka,våra vänner skulle titta till en grav.Intill Kyrkan finns ett socken magasin,där åt vi upp vår mat.Ett fint ställe lummigt o vindstilla,(det har blåst bra idag).

Nästa stopp blev Lojsta slott,där blev det    o våfflor med salmbärssylt o glass.

SMASKENS.

När vi kom hem hade vinden mojnat ,o inget regn har kommit på campingen.Temperaturen har sjunkit till 20.De andra säjer att det är skönt,jag tycker det är kallt.

Ha det så bra.

Kramizar till er alla             

Av marianne - 5 juli 2010 19:51

Igår var vi o tog en öl i ladan"Grå Gåsen".En lada som de har gjort om till Restaurang,jättemysigt ställe,bakom hade de pool o en annan lada med rum för övernattning.

Idag cyklade vi mot Fide,på väg dit körde vi ner på en liten väg,skulle se hur stranden var.Den var ingen höjdare,mycket vass så det gick knappt o se vattnet.Tillbaka mot Fide kyrka,o ner till en annan strand,den var inte bättre den.Man måste ju ner o se hur det ser ut,det är ju då man kan hitta riktiga pärlor.

Vägen tillbaka stannade vi vid kyrkan i Fide o tog lite bilder,fina portaler i kyrkomuren.

Stannade på några ställen på väg mot Öja fina steintun utmed vägen,som jag fotade.Runda stenar som var lagda i enkelrader,så murarna är bara smala.Vilket hantverk.

Ha det så bra i sommarvärmen

Kramizar till er alla               

Av marianne - 4 juli 2010 20:01

Ännu en dag med strålande solsken,så det har blivit en slödag.Vi gick ner till Valarviken så sambon fick ta sej ett dopp.Vår vän o campinggranne fyller år idag så han bjöd på champagne,o vi har hurrat för honom.

Nu ikväll flyger räddningshelikoptern här ute fram o tillbaks,något har hänt vi vet inte vad.

Temperaturen har varit uppe i 27.5 i skuggan,och det ser ut som det ska va så ännu flera dagar.

Ha en skön kväll

Kramizar till er alla     

Av marianne - 3 juli 2010 20:33

Lördag kväll,nu är vi inne på andra veckan,undrar var den första tog vägen.Usch vad tiden går fort.

Var inne på Hemsedagen idag,det var loppisar o underhållning  .Räddningskåren hade en brandbil o en ambulans som folk fick titta i.På loppisen var det inget som väckte habegär.Var inne ien av blomsteraffärerna,hittade en "bur" som jag ska köpa innan vi åker hem.

Efter Hemse körde vi mot När,där tittade vi på "vildväxande"krolliljor.Där hade varit fler sa ett par äldre damer som gick förbi,men de hade höstats bort.Tidigare på våren växer det massor av Frittilaria där i området.Synd att man inte får uppleva det.

Sen körde vi till Folhammar ett underbart raukområde,som vi besöker vart år.Där tog vi en liten fikapaus.Helt otroligt som naturen har skapat dessa raukar,man kan få dem o likna både det ena o andra.En riktig naturupplevelse.

Ha en skön kväll.Ps Handväskan har gott innehåll.Ds

Kramizar till er alla                 

Av marianne - 2 juli 2010 19:28

Ännu en dag med full sol,inte ett moln i sikte.HÄRLIGT detta är semesterväder.26,5 i skuggan.Imorrn ska det visst bli ännu varmare.Då ska vi på Hemsedagen,vet inte vad det är ,så det ska bli spännande.

Cyklarna fick ut o lufta sej idag,vi tänkte köra o se om det går o komma fram till Mjölhatteträsk.Vi hittade ingen väg som går dit,de stigar som ev.gör det är igenvuxna.Vi ska försöka ta oss dit från stora vägen,enligt kartan ska det ev gå,vi får se.Cykelturen började med att jag fick cykla hem igen,när jag skulle ta bilder på ett vallmofält,upptäckte jag att batteriet till kameran låg kvar i husvagnen.En extra tur på 3km,tur man är rask i" cykelbenen"

Vi fortsatte ner mot Grumpvik,Blåelden blommar förfullt,så vackert med den intensivt blåa färgen mot den karga marken.På ett ställe såg vi en vit Blåeld,det har jag aldrig sett innan.När vi var vid Hoburgen växte där en som hade samma blåa färg som Cikorian.

Nere vid Grumpvik märkte sambon att han hade dåligt med luft i cykeln,Han hade fått en vass tagg i däcket,det blev till o ta sej hemåt.Cykla o pumpa så höll det på i ca 1 mil.Hem kom vi så småningom,o nu är däcket lagat.               

Ha nu en skön fredagkväll 

Kramitzar till er alla goda vänner

Av marianne - 1 juli 2010 21:21

Idag har vi varit i Visby,När vi vaknade imorse var det mulet.Perfekt väder o gå i Visby tyckte vi.Lämnade Burgsvik vid 9-tiden,var framme vid 10-tiden.Först ett besök ute vid Skarphäll,där finns ett antal affärer som sambon vill gå i.Parkering vid sjukhuset o sen gick vi in innanför muren.Först gick vi upp på väktargången vid Silverhättan,man har en strålande utsikt därifrån.Sen har vi gått kors o tvärs i Visby.Det märks att vi är här tidigare,många blommor har inte slagit ut.I botaniskan var det inte många rosor utslagna.

Efter en solig o härlig dag  är vi tillbaka i Burgsvik.Vad vi ska göra imorrn får vi se då.

Ha det så bra.

Kramitzar till er alla.                                     

Presentation


Välkommen till mapes blogg.
Jag blir glad för en kommentar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Bloggbesökare


Skapa flashcards