Alla inlägg under augusti 2011

Av marianne - 9 augusti 2011 20:02

Idag har syster o svåger lämnat ön.Vi har haft två roliga veckor med mycket skratt.


När de hade kört åkte vi en tur till Kvarnåkershamn,våra vänner som  bor här på ön har pratat   så mycket om den platsen.Idag var där inga som badade ,så vi hade stranden för oss själv.Vilken utsikt man hade mot Stora Karlsö,den vyn ser man inte från något annat håll.

Sen körde vi till Djupvik o åt glass ,i skulle ta kort på "Lillön",men vi fick ett mms vi hade besök vid husvagnen.Våra vänner från Slite var nere,så vi körde tillbaka till Burgsvik.Det blev ett par trevliga timmar,innan de körde tillbaka.

   Från bryggan i Kvarnåkershamn   Solen glittrar i vattnet   Snoderån   Vid Kvarnåker   Stora Karlsö från Kvarnåker   Gutefår vid Snoder      Denna bagge hade bland de minsta hornen,jag har aldrig sett så många gutefår på en gång med så stora horn som denna flocken hade.   Här ser ni en del av flocken.


idag har vi haft skiftande väder,sol moln o en lite regnskur mitt på dagen.Sen har vi haft solsken resten av dagen.

Imorrn ska vi till Gammelgarns medeltidsmarknad,har hört så mycket om den så det ska bli roligt o få se den.


Ha det gott alla vänner.

Kramiz

Av marianne - 8 augusti 2011 21:55

Nu har vi haft två dagar som vi inte har gjort något.Vädret har varit skiftande,igår em kom det några regnskurar idag har vi haft solsken men blåsigt.Det har varit varmt i luften.

Igår hade vi en fin solnedgång.Här kommer bilderna tagna från förtältet.

   Först såg kimlen ut så här   Sedan blev den rödare   och rödare   För att sen bli riktigt röd,flera st på campingen var ute o filmade på kvällen.


Imorrn åker syster o svåger hem,i har haft två veckor med mycket skratt.


Ha det gott alla vänner.


Kramiz

Av marianne - 7 augusti 2011 19:50

   På färjan över till Fårö,tog jag denna bild på en av försvarets anläggningar som de planerar o riva.Det är en gammal utskeppningsanläggning,om jag inte minns fel   Utsikt mot Lauters från Kaffepannan   Äen här är det mot Lauters   Kaffepannan      Gamle Hamn här har vi suttit o fikat många gånger   Raukar vid Kaffepannan   Denna rauk tycker jag ser ut som en adelsman från 1700-talet.Vad tycker ni?   Karl-Alfred   Utsikt mot Norsholmen o utskeppningshamnen   Norsta Auren   Bungenäs tagit från Fåröfärjan

  Denna dragspelsorkester underhöll på årets sista marknad i Burgsvik.


Idag har vädret varit växlande,på fm hade vi molnigt o blåsigt men varmt,på em har det kommit en del kortvariga regnskurar.


Medeltidsveckan startade idag,så vi kommer o åka ut på några marknader på landet.Det blir säkert en runda till Visby oxå.


Ha det gott alla vänner.


Kramiz


Av marianne - 6 augusti 2011 16:37

Igår var vi  på Fårö,lämnade campingen kl halv åtta .Var framme i Fårösund vid 9tiden.Syster o jag gick in på Bungehallen o köpte mat som vi skulle ha lite senare på dagen,med oss ut hade vi även take a way kaffe."Gubbarna" åkte över före oss,de väntad ei Broa när vi anlände med kaffet.

Först körde vi till Gamle hamn.

   Här är vi vid en gammal vikingahamn,denligger inanför rauken Kaffepannan   Kaffepannan ibland kallad för hunden.jag tycker at den är mer lik en hund.      Vy mot Lauters Fiskeläge   Från skoutställningen   Stranden ovanför Kaffepannan   St Olovs kyrka      Sen gick färden mot Digerhuvud o ett stort raukområde   Bara fantasin sätter gränser för vad raukarna liknar        Helgumannens fiskeläge ett av de ställen vi alltid stannar vid,just denna vyn har jag som startbild på datorn.Tycker där är så fint.   Två "trotjänare"som gjort sitt   Viken på väg mot Langhammars   Vykortsbild många kort har denna bild,i förgrunden rauken Karl-Alfred   Stranddynor vid Langhammars   Ser man Karl-Alfred från sidan ser den ut som en infödingskvinna med vattenkrus på huvudet.   Här ligger en o gapar   Ett av lammen ,på gotland heter det inte får utan lamm o lammungar      Sanddynsområdet Ulla Hau fint men jobbigt o gå  hela sträckan,igår nöjde vi oss med en liten bit.   Lite magiskt över det hela   Fårö fyr så långt norrut man kommer   Strandkål nedanför fyren   Gotlands nordligaste badstrand Norsta Auren lång ,bred o fin.Lite lömskt o bada där är strömmar.   En liten glimt av havet på väg tilbaka till fyren   Kalkbrottet i Slite,vi var o åt middag i Slite sen besökte vi vänner där på campingen.   Här blev det lite fel ordning.Lite bilder vid färjeläget i Broa.   Nu lämnar vi Fårö för denna gång.


Vi kom hem till Burgsvik strax innan kl 22,trodde att det skulle va kallt i husvagnen som hade haft fönstren öppna lite på glänt hela dagen.Men med en temperatur på +19 var det riktigt behagligt.


Nu sitter jag i solen o lämnar rapport till er.Solen skiner från en klarblå himmel o har gjort hela dagen.+20 lite blåst.


Ha en skön lördagskväll alla vänner.

Kramiz

Av marianne - 4 augusti 2011 09:43

Här kommer lite mer från gårdagens utfärd.

   En liten rännil från klipporna    Är det ett "odjur"som sticker upp huvudet?Raukarna kan ha många olika former,bara fantasin sätter stopp för vad det liknar.   Lite rasmassor vid en av klinterna .   Stigen vid Hien,mot Norderhamn   Yttersta delen vid Norderhamn   Lilla Karlsö från båten   Yttersta delen på "Lillön"Inzoomat från båtturen   Lilla Karlsö tagit från toppen av fyren.


Detta var lite fler bilder från den underbara Karlsön.Ni som brukar va på Gotland o aldrig varit över på Karlsön.Jag säger bara res dit ni kommer inte o ångra er där är så fint.

Nästa år hoppas kag vi kan åka över till Lilla Karlsö.


Vi har nu på fm +21 klarblå himmel o bara en svag vind.Idag ska vi ta det lugnt för imorrn bär det av till Fårö.


Ha en skön dag alla vänner.

Kramiz

Av marianne - 3 augusti 2011 20:51

Idag har vi åkt ut till Stora Karlsö,en strålande vacker dag har vi haft.Solsken o en svag bris.

Det märktes att vi var där tre veckor senare än förra året,fågelberget var nästan helt tomt bara några enstaka tornmulor fanns kvar.

Det är så tyst på ön,eftersom det är dålig täckning hör man inga telefoner som ringer.En verkligt avkopplande miljö,enda ljud som hördes idag var vågskvalpet från havet.

  Med Stora Karlsö åkte ut     Vid viken i Norderhamn steg vi iland   Då såg vi dessa klippor   Grottan Stora Förvar var första stopp på vandringen   Här inne växer ormbunken Hjorttunga,som har varit utrotad på ön men förra året kom den tillbaks.En herre i skåne hade ett ex av den som han skänkte .Den växer o trivs i grottan    På väg in till Hässelby läde   En av två raukportar som finns på land,denna vid Hässelby läde o en på norra Gotland vid Lergrav.Det sägs att man blir tio år ygnre om man går igenom denna porten,(men man vet inte vilket håll gäller)   Denna kurva kallas Dödens kurva efter att Nisse LIndman hade varit vid fyren på fest,så skulle han ner till Norderhamn o tog en av de två bilar som funnits på ön i kurvan körde han ihjäl en hare därav namnet.   Minnestavla över Grankvist(Inte säker på namnet)Det står i princip bara att han hade varit där både på svenska o latin.Han levde på 1700-talet,mest känd är han för han rev stora delar av Roma kloster o byggde en ladugård.Han ville oxå riva ringmuren,allt gammalt skulle bort tyckte han   Utsikt över Stordal   Några av lammen på ön   Fyren sedd från fågelberget   I väntan på nästa års häckning   Extriörbild på fyren   Interiörbild från den vackra fyren


Fortsättning imorrn.

ha det bra alla vänner.

Kramiz





Av marianne - 2 augusti 2011 20:51

Perfekt cykelväder strålande solsken o lite vind,så jag tog cykeln o körde till Nisseviken.Har aldrig varit där bara hört talas om den,ett mysigt litet ställe dit kommer jag nog o locka sambon.(Jag cyklade själv idag).Rundan blev strax över 5mil.lite mer än jag hade tänkt från början.

Var oxå inne o tittade på lammskinn från en gård i Fidenäs.De hade ett skinn som jag fastnade för,från en gammal avelsbagge.De hade haft honom länge o jag förstod på henne att hon egentligen inte ville sälja skinnet.Ska fundera på saken o återkomma.

Imorrn ska vi åka över till Stora Karlsö,ska bli trevligt o komma dit igen.


Sambons dotter ringde igår kväll,hon har blivit mamma till en liten flicka.vi har sett bilden på henne på födda .nu.En liten söt tjej.Nu har vi 11 barnbarn.6killar o 5tjejer.

Nu ÄR vi en storfamilj.


Ha det gott alla vänner 


Kramiz   

Av marianne - 1 augusti 2011 21:35

Strax innan kl9 imorse tog vi bussen till Visby,där har vi sedan tillbringat hela dagen.

Vi har vandrat gata upp o gata ner,varit inne i en hel del affärer.En del fynd har det blivit.Hittade en så snygg pläd i Ödins jord i fårskinn,Priset?Inte för min kassa det var en nolla för mycket så den fick stanna där den var.

Vi har haft strålande solsken hela dagen,lite svag vind så det var behagligt o gå inne i stan.

   utsikt över stan   En vacker dörr i Visby   Almedalen med Kruttornet i bakrunden   Almedalen o en bit av muren   Ringmuren vid nordergravar   Vid silverhättan   Domkyrkan o gaveln på St Nicolai      Utsikt från Silverhättan   Domkyrkan   Utsmyckningar på kyrkan      Trappan vid domkyrkan   St Nicolai    Utsmyckning på Drotten

Detta var en del av de bilder jag har tagit idag.Ni får kanske se de andra en annan gång.


Ha det gott alla vänner


kramiz till er alla

Presentation


Välkommen till mapes blogg.
Jag blir glad för en kommentar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Bloggbesökare


Ovido - Quiz & Flashcards