Direktlänk till inlägg 14 augusti 2018

Rosornas o ruinernas stad

Av marianne - 14 augusti 2018 11:14

Hörde en dag på radion,att rosorna blommade mer än någonsin i Visby.Vi körde upp någon dag senare,för o gå i Botaniskan.Blev besviken,där var knappt några rosor som blommade  .Fast där fanns ju så mycket annat o titta på,o så blev det en runda i gränderna oxå.Vi hade tänkt o gå upp till Palisaderna o titta på vattenfallen,efter regnet någon dag innan.Värmen var tryckande ,o vi såg att det började o mörkna på himlen ,så vi avstod.


 

Vi parkerade nedanför galgberget,o tog trappan upp.

 

Utsikten från berget.Längst bort syns Lasarettet,tänk o ha den utsikten från jobbet.

 

Algerna syns utanför Norderstrand o Novi resort.

 

Galgarna

 

Nordergravar.

 

Mycket äpple 

     

Domkyrkan sett från väktargången.

   

Frilandshibiskus i Botan

 

"Fru Dagmar Hastrup" Rugosa ros

 

Solvisarplan

   

Kärleksporten

 

Almedalen

 

Lusthus i Almedalen

 

Gästhamnen

   

Blåregnet blommar än.

     

Gamla apoteket

 

Fiskargränd


När gick gick tbx till bilen,kom en regnskur så det blev till o gå där vi kunde få lite lä.


Idag har vi lite småregnigt  +19 o vindstilla.


Ha det gott alla vänner

Kramiz   


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av marianne - 1 november 2018 18:13

Igår var min syster o jag,på spökvandring,en spännande upplevelse.Vi installerade oss i Tornet på Bäckaskogs  slott,fick veta på vandringen att det är där det spökar mest.Jag fick uppleva spökerier inatt.Vaknade av att golvbrädorna knarrade,(tänke de...

Av marianne - 1 november 2018 18:13

Igår var min syster o jag,på spökvandring,en spännande upplevelse.Vi installerade oss i Tornet på Bäckaskogs  slott,fick veta på vandringen att det är där det spökar mest.Jag fick uppleva spökerier inatt.Vaknade av att golvbrädorna knarrade,(tänke de...

Av marianne - 11 oktober 2018 16:31

Vilka härliga sensommardagar vi har.Mitten av oktober ,solsken o varma vindar.Man bara njuter.Bilderna är från gårdagens hundpromenad.Tyzon o jag går ca 5 km varje vardag.                     Sluta fotografera farmor,jag vill gå.   ...

Av marianne - 30 september 2018 17:25

Fick bli en tur till ett lugnt Visby,innan vi åkte hem.Stor skillnad o strosa omkring där,när alla turister har åkt hem.Ingen trängsel på gatorna.     Vi parkerade vid galgberget.   Passerade kalkugnen,på väg in mot stan.   En dold t...

Av marianne - 20 september 2018 17:39

I tisdags gick vi kulturvandring,på Lau backar.Vi har sagt i många år,att vi skulle göra det,nu blev de äntligen av.          Parkerade vid Lau Käldu,en källa med gott vatten   Guldfiskdammen vid källan   Utsikt från berget   Uteda...

Presentation


Välkommen till mapes blogg.
Jag blir glad för en kommentar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ mapes hem&trädgård med Blogkeen
Följ mapes hem&trädgård med Bloglovin'

Gästbok

Bloggbesökare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se