Direktlänk till inlägg 1 november 2018

Spökvandring på Bäckaskogs slott.

Av marianne - 1 november 2018 18:13

Igår var min syster o jag,på spökvandring,en spännande upplevelse.Vi installerade oss i Tornet på Bäckaskogs  slott,fick veta på vandringen att det är där det spökar mest.Jag fick uppleva spökerier inatt.Vaknade av att golvbrädorna knarrade,(tänke det var konstigt,för vi hade inte hört det innan.)sedan hörde jag att någon var på toa,tänkte är det lillasyster som är uppe,men hon sov gott i sängen.Ingen kom ut o det blev tyst,efter en stund,lystes rummet upp av en ljusstråle,som kom utifrån.Fanns ingen möjlighet att någon kunde lysa in,för vi bodde nästan högst upp o inga höga hus i närheten.Fick veta när vi checkade ut,att för två år sedan,var det en konferensdeltagare,som varit med om nästan samma sak.


 

Slottet Tornet är från 1200-talet,tillhör en av de äldsta delarna.Slottet var från början ett kloster.

   

I det här tornet bodde vi.Rummet låg innanför fönstret till h,i den mittersta fönsterraden.

  

Klosterkyrkan.

 

Kanoner på borggården

     

Här ligger Karl den XV häst begravd.När kungen dog i Malmö,1872,stod hans häst uppstallad i Bäckaskog,kungens sommarslott.Seden var att när kungen dog,skulle hans häst oxå dö,för ingen annan fick rida hästen.Folket på Bäckaskog,tog hästen upp i en skogsdunge vid slottet o sköt honom.Det sägs nu att hästen springer i trädgården,o den som möter honom,måste titta bort,för möter man hästens blick,händer det en olycka.

   

Kungens sovrum,genom dörren till h.kom pigorna upp till kungen om nätterna.Det sägs att ca 30%av befolkningen i trakten är ättlingar till kungen.Dörren leder ner till munkköket,där pigorna höll till.

 

En sagolig ljuskrona,i matsalen i paradvåningen.

   

Vackra tak,pryder rummen.

   

Stora salongen

     

Säng i Drottning Lovisas rum.

       

En av tavlorna som Karl den XV har målat.

 

Rummen ligger så man ser rakt igenom från den ena till den andra änden.

  

Paradtrappan.


Efter spökvandringen,åt vi vildsvinsgryta med rotfruktsgratäng,så gott.Till efterrätt var det Tiramitsu.I en vackert dukad miljö.I morse innan vi lämnade åt vi en fin frukostbuffe.

När vi körde hem,var vi mycket nöjda med vår vistelse på Bäckaskog.


Ha det gott alla vänner.

Kramiz   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av marianne - 1 november 2018 18:13

Igår var min syster o jag,på spökvandring,en spännande upplevelse.Vi installerade oss i Tornet på Bäckaskogs  slott,fick veta på vandringen att det är där det spökar mest.Jag fick uppleva spökerier inatt.Vaknade av att golvbrädorna knarrade,(tänke de...

Av marianne - 11 oktober 2018 16:31

Vilka härliga sensommardagar vi har.Mitten av oktober ,solsken o varma vindar.Man bara njuter.Bilderna är från gårdagens hundpromenad.Tyzon o jag går ca 5 km varje vardag.                     Sluta fotografera farmor,jag vill gå.   ...

Av marianne - 30 september 2018 17:25

Fick bli en tur till ett lugnt Visby,innan vi åkte hem.Stor skillnad o strosa omkring där,när alla turister har åkt hem.Ingen trängsel på gatorna.     Vi parkerade vid galgberget.   Passerade kalkugnen,på väg in mot stan.   En dold t...

Av marianne - 20 september 2018 17:39

I tisdags gick vi kulturvandring,på Lau backar.Vi har sagt i många år,att vi skulle göra det,nu blev de äntligen av.          Parkerade vid Lau Käldu,en källa med gott vatten   Guldfiskdammen vid källan   Utsikt från berget   Uteda...

Av marianne - 17 september 2018 10:01

Har blivit ett nytt besök,på Danbo naturreservat.Denna gången letade vi upp Erik von Rosens lägerplats.Vi fann resterna av den o sötvattenkällan där de hämtade vatten.Greven o hans fru Mary hade 6 barn.De levde lägerliv varje sommar i Danbo,där de bo...

Presentation


Välkommen till mapes blogg.
Jag blir glad för en kommentar

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ mapes hem&trädgård med Blogkeen
Följ mapes hem&trädgård med Bloglovin'

Gästbok

Bloggbesökare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se